Skip to content

News

Mikä on keraaminen?

21 Sep 2022

Menetelmät keramiikan tekemiseksi ja mitä keraamisissa materiaaleissa käytetään.

 

Mikä on keraaminen?Sana keraaminen tulee kreikkalaisesta sanasta keramikos, joka tarkoittaa keramiikkaa. Nykyään keramiikkataiteesta, joka yhdistää monia taiteellisia aloja, on tullut monipuolinen taiteellinen ilmiö ja se on hyvin yleistä monilla aloilla, kuten keramiikassa ja sisustuksessa. Keramiikan käytöllä on laaja käyttöalue kuten seinäesineet, levyt, maljakot, ruukut, kannut, valaistustuotteet peilikehykset. Lisäksi, kodinsisustusten arkkitehtoniset elementit, kuten fajansi-lattialaatat ja posliini, suunnitellaan myös keramiikan avulla. Toisaalta keraamiikka on tärkeässä roolissa koristelun ja matkamuistojen alalla.

 

Kuinka keramiikkaa tuotetaan?

 

Keraamiset taiteet tehdään yleensä lämmittämällä jalostettuja savia ja muita luonnon raaka-aineita kovan tuotteen tuottamiseksi. Tärkeimmät keramiikan raaka-aineet; savi, kaoliini, alumiinioksidi, piikarbidi ,volframikarbidi ja joitain puhtaita alkuaineita. Jotta nämä raaka-aineet saataisiin muotoon ja muodostettaisiin seos, josta voi tulla muotti, ne on saatettava kosketuksiin veden kanssa. Kun keramiikka on tehty niiden kanssa on vaikea työskennellä, joten se muotoillaan yleensä halutun lopputilan mukaan. Raaka-aineet tuodaan myllyn ”keramiikkapyöräksi” kutsutulle alueelle, jotta keraaminen liete olisi valmis.

 

Näiden myllyjen sisävuori on yleensä valmistettu alumiinioksidista. Noin seitsemän tuntia kestävässä jauhatusprosessissa alubiittikuuloja käytetään tietyissä suhteissa. Keraaminen materiaali, josta on tullut mutaa, lähetetään suihkukuivaimeen 'prosessi kuivan jauheen valmistamiseksi nesteestä tai lietteestä kuivaamalla nopeasti kuumalla kaasu-uunilla', joka rakeistetaan. Keraaminen liete, joka lähetetään suihkukuivausuuniin, varastoidaan altaaseen. Lisäksi, sitä sekoitetaan jatkuvasti alustan kertymisen estämiseksi. Suihkukuivaimesta tulevien rakeiden kosteus on 5-6%. Sitten hydrauliöljypumpuilla seulottu liete prosessoidaan rakeiksi. Materiaali muuttuu rakeiksi altistettaessa 600 ° C: lle. Muotoiluprosessi; rakeiselle materiaalille altistamalla se 3000 tonnin paineelle puristimilla. Puristettujen rakeiden lopullinen tila näyttää laatalta, mutta se on erittäin pehmeä ja soveltuu dispergointiin. Jotta se olisi kiinteämpää, on tarpeen poistaa kosteus siitä. Jotta tämä voidaan tehdä, on tarpeen käyttää sintrausprosessin "jähmettymistä". Puristamisen jälkeen valmiit laatat lähetetään kuivausuuniin kosteuden poistamiseksi. Kuivausuunissa kosteus; pelkistetään noin 0,5 prosenttiin lämpötilassa 150 - 250 ° C. Kuivausprosessin jälkeen kuviopainatus ja lasitus suoritetaan keraamisen massan esteettisen ulkonäön saavuttamiseksi.

 

Keramiikan Pääkäyttöalueet

 

Keraamisia tuotteita käytetään eri tarkoituksiin, niitä on esimerkiksirakennuskeramiikka hioma-keramiikka, kodinkoneet, tulenkestävä,teollisuus elektroniikkateollisuus koneteollisuus, ydinteollisuus, avaruusalukset, suprajohtavat keramiikat ja biokeraamiset tuotteet.

 

Miten maalata ja muotoilla keramiikkaa? Mitkä ovat keramiikan muotoilutekniikat?

 

Keraamisille maalauksille ovat yleensä edullisia lasiglaasimaalit ja nestemäisessä muodossa myytävät keraamiset maalit. Keraamiset maalit ovat saatavana myös jauheena. Jauheena myytävien keraamisten maalien nesteyttämiseen tarvitaan vähän vettä. Ensinnäkin, maalin on kestettävä vettä sekä kosteutta joten keramiikkaa maalattaessa öljy- ja epoksimaalit varmistavat, että keramiikka kestää paljon kauemmin, mutta harrastusmaaleja käytetään yleisesti myös keraamisessa prosessissa öljymaalien voimakkaan hajun vuoksi.

 

Maalauksen aikana materiaalit ja työkalut kuten kiiltävä pintamaali, monipintainen harrastemaali, vesipohjainen lakka-telaharja, silkkikärkinen harjamaalausmaaliteippi ja suojakansi, voivat helpottaa työtäsi. Tästä syystä, on välttämätöntä siirtää kerros kerrokselta lakan päälle sen varmistamiseksi, että se ei ime maalia maalausprosessin aikana. Kuivaamisen jälkeen se voidaan maalata halutun väriseksi akryylimaalilla.

 

Keramiikan muotoiluun käytetään monia eri tekniikoita. Plakin tekniikka on yksi niistä.  Tämän tekniikan ansiosta keramiikkaa voidaan muotoilla monin tavoin. Toinen tekniikka on valutekniikka. Tämä menetelmä on keramiikan muotoilua kaatamalla tai pumppaamalla nestemäistä mutaa, jolla on vähän vesipitoisuutta, kipsimuotteihin. Valu nopeuttaa keraamisten tuotteiden massatuotantoa Tämä on tämän tekniikan tärkein piirre; se ei vaadi mitään erikoiskoneita tai -laitteita. Viimeisin tekniikka; puhutaan KURINUKI-tekniikasta. Kurinuki; japanilainen muotoilumenetelmä, jonka avulla voit veistää haluamasi tuotteen keraamisen saven massasta. Se on hidas ja keskittynyt prosessi. Kurinuki tarkoittaa 'kaivertaa'. Tätä tekniikkaa käytetään ottamalla pala keraamista savea ja veistämällä se keskelle veistotyökaluilla.

Prev Post
Next Post

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Login
Shopping Cart
0 items